Strategija budućnosti.

Digitalna transformacija omogućuje poslovni uspjeh.

Digitalna transformacija

Digitalna transformacija je integracija digitalne tehnologije u sva područja poslovanja, temeljno mijenjajući način poslovanja i isporuke vrijednost korisnicima ili kupcima. Povrh toga, to je kulturološka promjena koja zahtijeva od organizacija da neprestano izazivaju promjene, često eksperimentiraju, kontroliraju rizike te donose pozitivne zaključke i ispravne odluke uslijed neočekivanih rezultata. Glavne zablude koje ljudi imaju o digitalnoj transformaciji su to što sam proces smatraju iznimno skupim ili misle da se nalaze u nedostižnom zaostatku za konkurencijom.

Digitalna transformacija neophodna je za sve, od malih do velikih tvrtki. Ta poruka proizlazi iz gotovo svih poslovnih novosti, rasprava, članka ili studija vezanih za to kako tvrtke mogu ostati konkurentne i relevantne obzirom da svijet postaje sve više usmjeren prema digitalnom razvoju. To uglavnom znači odmak od dugogodišnjih poslovnih procesa na kojima su tvrtke izgrađene, a čija učinkovitost nije na zadovoljavajućoj razini te se teško mogu prilagoditi suvremenom načinu poslovanja.

Ono što mnogim vlasnicima ili voditeljima poslovanja nije jasno jest što znači digitalna transformacija. Je li to samo upečatljiva fraza koja stoji sama za sebe? Koje konkretne korake treba poduzeli? Treba li otvoriti nova radna mjesta koja će omogućiti da se stvori okvir za digitalnu transformaciju? Treba li angažirati vanjskog stručnjaka ili konzultanta? Koje dijelove poslovne strategije je potrebno promijeniti? Je li to zaista vrijedno?

Što je digitalna transformacija?

Digitalna transformacija uključuje brze i duboke promjene u poslovnim aktivnostima, procesima i modelima za strateško korištenje digitalnih tehnologija. Međuovisnost i međusobna povezanost bitni su aspekti digitalne transformacije. Prijelaz tradicionalnog poduzeća u suvremeno digitalno poduzeće zahtijeva svijest o mogućnostima novih tehnologija. To ne podrazumijeva korištenje tehnologije radi zadovoljavanje forme, već prelazak na suvremen način poslovanja, koji promiče i poboljšava učinkovitost i vrijednosti organizacije.

Digitalna transformacija također mora uključivati ​​široke organizacijske promjene kako bi se postigao željeni rezultat. Iako je nemoguće predvidjeti hoće li i kada uspjeti bilo koji posao, oni koji prihvaćaju digitalnu transformaciju imaju najbolje šanse za uspjeh, jer grade konkurentsku prednost reorganiziranjem postojećih procesa i prelaskom na nove.

Zašto je digitalna transformacija bitna

Konkurentska prednost – Suvremen način razmišljanja i prihvaćanje procesa razvoja omogućava brže i kvalitetnije donošenje odluka te pravovremenu isporuku rezultata. Svaka organizacija morat će prihvatiti digitalnu transformaciju na nekom nivou da bi ostala konkurentna.

Financijska prednost – Tvrtke koje se odlučuju za digitalnu transformaciju poslovanja, uspješnije su od onih koje se još uvijek u većoj mjeri oslanjaju na tradicionalan oblik poslovanja.

Strateška prednost – Usklađivanje digitalne strategije na svim razinama organizacije ulijeva povjerenje da članovi tima rade pravi posao, za prave korisnike ili kupce, iz pravih razloga i u pravom trenutku.

Operativna učinkovitost – Suvremeni procesi i tehnologije pomažu u smanjenju operativnih troškova, omogućujući tvrtkama da manjim, ali precizno usmjerenim ulaganjima podupiru brze promjene i konkretniji razvoj.

Digitalna transformacija i Digital Machine

Digitalna transformacija osigurava da poduzeća mogu brzo reagirati na promjene prilika na tržištu. Raspon usluga koje nudi Digital Machine omogućuju organizacijama da grade i razvijaju svoje poslovanje u suvremenom digitalnom smjeru. Osiguravamo kvalitetan digitalni razvoj poslovanja kroz:

  • poticanje disruptivnog promišljanja o suvremenom načinu poslovanja,
  • savjetovanje o primjeni digitalnih tehnologija,
  • dizajn i razvoj suvremenih web stranica,
  • kreiranje i optimizaciju web sadržaja,
  • analiziranje tržišta i ciljanih skupina korisnika ili kupaca,
  • planiranje i kreiranje digitalnih marketinških kampanja,
  • kreiranje, obradu i implementaciju multimedijskih rješenja,
  • planiranje, dizajn i izradu vizualnog identiteta i grafičkih rješenja.

Razmišljate o digitalnoj transformaciji poslovanja?

Možemo Vam pomoći savjetom, prijedlogom i iskustvom!

twitterfacebooklinkedininstagram